expo in de media

De ‘Vier van Berchem’ exposeren in Deurne, met onder meer portret van Patrick Janssens

Vier Berchemse kunstenaars tonen tot en met zondag 6 november hun creaties in de galerij van het kasteel Rivierenhof in Deurne. Onder hen ook ondernemer Christian Leysen, fractieleider voor Open Vld in het Federaal Parlement. Hij maakte een portret van voormalig Antwerps burgemeester Patrick Janssens.

vier van berchem

De ‘Vier van Berchem’: Etienne van Camp, Josefien Vandermeulen, Liesbeth Van Ginderdeuren en Christian Leysen. — © rr

Christian Leysen, Etienne van Camp, Josefien Vandermeulen en Liesbeth Van Ginderdeuren, vier creatieve Berchemnaars, zijn deze week neergestreken in het Rivierenhof in Deurne. Nog tot en met zondag 6 november kan je hun schilderijen komen ontdekken tijdens ‘you are here now anyway’: in oktober van dinsdag tot en met zondag van 10 tot 17u, in november van dinsdag tot en met zondag van 10 tot 17u.

Het viertal leerde elkaar kennen op de Academie van Berchem, tien jaar geleden. Ze besloten om samen een collectief op te richten om zo hun creaties aan de wereld te tonen. “Het is niet alleen interessant om samen te exposeren, het biedt ons ook de kans om van elkaar te leren, elkaar te beïnvloeden en inspiratie op te doen”, zegt Liesbeth Van Ginderdeuren. “We hebben al een tentoonstelling gehad in Berchem. Nu komen we naar Deurne, ook omdat we gecharmeerd waren door de prachtige galerij naast het kasteel.

vier van berchem christian leysen patrick janssens

Het portret van Patrick Janssens door Christan Leysen — © Joris Herregods

vier van berchem etienne van camp

Etienne van Camp bij enkele van zijn werken. — © Joris Herregods

vier van berchem josefien vandermeulen

Josefien Vandermeulen bij enkele van haar werken — © Joris Herregods

vier van berchem liesbeth van ginderdeuren

Liesbeth Van Ginderdeuren bij enkele van haar werken — © Joris Herregods

Bron: gva.be – jas